zaterdag 23 november 2013

Slotfeest Terhorne 1978


17.00 uur;  Happy Hour, vaste prik. 
"Waarom kunnen wij moeders, ook niet voor 1 keer een stukje doen op het Slotfeest?"
An Leusink komt de caravan van Mieke binnenstuiven en raakt verstrikt in het kattenstaartengordijn. "Haal dat ding toch eens weg, het is levensgevaarlijk!" Ze ontwart zichzelf en ploft op een van de banken neer. "Ben je nou alweer aan het opruimen?" zegt ze plagerig tegen haar vriendin. "Ga zitten en schenk me maar een sherry'tje in voor de schrik". Mieke trekt wat kastjes open en zet even later twee glaasjes sherry en een bakje nootjes neer.
"Hee, is An Leusink hier?' klinkt het twee tellen later uit de voortent. De kattenstaarten krijgen wederom een zwieper en Tiny stiefelt al pratend naar binnen."Zeg, zullen wij met alle vrouwen meedoen met het slotfeest, Riek, Martje en Truus willen ook wel, die heb ik al even gepeild". Buiten adem schuift ze aan bij An. Mieke staat op en giet ook Tiny een sherry'tje in.
"Waar is iedereen?" roept dan iemand van buiten. De rits van de voortent floept weer open en Annie geeft acte de presence. "Nou geef mij dan ook maar wat, uiteindelijk is het 5 uur". Ze duwt wat kussens en jassen aan de kant en gaat tegenover Tiny en An zitten. Na haar eerste slok en een paar nootjes zegt ze "Meiden, gaan we ons nu met een act aanmelden, hoe zit dat?". "Als Ans Stiekema nu een lied maakt, dat kan ze goed" zegt An als ze achter haar tweede sherry'je zit."Dan zingen wij wel, en spelen de malloten, dat kan ik het best" grapt ze. 
Opeens schrikken ze van een bonk op de caravan en in een tijd van een mum stuiteren ook de andere moeders luidruchtig naar binnen. Na veel geduw en geprop heeft uiteindelijk iedereen een zitplaats bemachtigd, sommigen zitten bijna bij elkaar op schoot. In deze hutjemutje sfeer vult Mieke de sherry en de nootjes bij en kan de hele camping genieten van het gekakel en gelach van onze moeders. De volgende dag wordt de act in de steigers gezet. Terwijl Ans zich over de tekst buigt doen de anderen niks anders dan gekke kleding opvorken, idiote accessoires regelen en hun voorpret delen.
Toen de moeders op het podium stonden en met hun kolderieke act de show stalen, wisten we dat we het van niemand vreemd hadden........................           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten