donderdag 24 oktober 2013

Terhorne middenveldje 1974


"Gaan we eigenlijk nog wat doen?", Kees ploft neer, trekt zijn elleboog onder zijn romp en begint verveeld op een grasspriet te kauwen. Het middenveldje, in de jaren '70, toch wel het episch centrum van camping Oan e Poel. Daar waar we plannen beraamden, liedjes schreven en instudeerden, de indeling van de boten voor de dropping bespraken en geintjes uithaalden.
Tot in den treuren spelletjes doen, nieuwe spelregels bedenken en dan gierend van het lachen over elkaar heen rollen totdat je geroepen werd voor het eten. 
En bij slecht weer met zijn allen opgepropt in het kleine caravannetje van Hollander, je kon er bijkans geen poot trekken, Kees met zijn shag, Klaas met zijn lange benen, Janny met haar aanstekelijke lach.
En soms verdween er op een onbewaakt moment uit de drankkast van onze ouders een fles. Dan schichtte een van ons over het veld, de buit verstopt onder een trui en rende regelrecht het middenveld op, waar wij al in een kring zaten te wachten. 
Nadat de kust veilig was bevonden ging de fles de groep rond en namen we een voor een gelaten een - te grote - slok om vervolgens meer dan eens spugend in de bosjes te belanden.....
Vrienden vijftigers, waar is de tijd gebleven....? 
          

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten