vrijdag 3 maart 2017

Auto's ...pffff... (2017)













"Mama, je rechter koplamp is kapot....!" liplees ik.
Niels staat met z'n herstelde voet in het zielige schijnsel van 1 enkele koplamp en gebaart naar de donkere hoek. 
Ja, nu zie ik het ook" zeg ik, terwijl ik mijn raampje laat zakken en tegelijkertijd de autodeur open. " Ja hoor, het is weer zover", draaien mijn raderen, "hopelijk wordt het verhelpen van dit euvel niet weer zo'n drama als een jaar geleden met die kekke paarse PT Cruiser die zo'n beetje helemaal gesloopt moest worden alvorens er 1 simpel lampje kon worden vervangen. 
Mijn ontmantelde bolide waarvan destijds zelfs een van de voorbanden moest worden verwijderd om bij een lampje te komen, staat mij nog helder voor de geest. En wat te denken van die 2 mannen van de automaterialenshop die uiteindelijk 5 uur lang bezig zijn geweest alvorens ze het hadden geflikt. Ik zie nog hun gefrustreerde bezwete gezichten en de open gehaalde handen voor me.
De vraag is nu, "durf ik het, een jaar na dato, aan om naar diezelfde autopief te gaan en met een onschuldige snuit te vragen of ze " EVEN een lampje willen verwisselen...?"
Ik besluit het er toch maar op te wagen. Immers, ik heb in de tussentijd, na het zoveelste peperdure akkefietje met mijn PT een ander karretje aangeschaft en het moet wel heel raar zijn als het wisselen van een simpel lampje ook bij deze auto weer urenlang gepiel en gemopper gaat opleveren. 
Als ik mijn auto aan de kade voor de winkel heb gezet, loop ik quasi nonchalant de automaterialenzaak in. 
Ik merk dat ik toch een beetje gespannen ben, want ik heb weinig tijd. Maar aangezien ik 's avonds nog weg moet zal ik toch echt een deugdelijke koplamp moeten hebben. 
Als ik voor de toonbank sta en een hap lucht neem om iemand te roepen, komt uit het magazijn een man aangelopen. Ik herken hem als degene wiens handen een jaar geleden na uren sleutelen tot bloedens toe waren opengehaald in de zoveelste poging mijn PT van een ieniemienie lampje te voorzien. Onze blikken kruisen elkaar.  Even is het stil in de winkel. Dan voel ik en binnenpretje opkomen. 
"Bent u die vrouw van die paarse PT cruiser....? Wij gaan van DIE AUTO GEEN lampje meer verwisselen!"
Als ik hem meetroon naar buiten en hij ziet mijn zwarte Mazda moeten we allebei gniffelen...

Annet